Tulburări hormonale la bărbați

Bărbații moderni se plâng din ce în ce mai mult de probleme cu potența și libidoul, insomnie, digestie proastă, exces de greutate. Motivul pentru astfel de plângeri este reprezentat de tulburările hormonale (endocrine) cauzate de funcționarea necorespunzătoare a glandelor de secreție internă care le produc.

Ce îi conferă unui bărbat absența tulburărilor hormonale

Este posibil să se păstreze funcția sexuală și reproductivă pentru o perioadă lungă de timp. Cu o producție completă de hormoni, puteți deveni tată chiar și la o vârstă fragedă.

O formă fizică bună – hormonii sexuali masculini fac oasele puternice și mușchii puternici.

Sănătate cardiovasculară. Menținerea unor niveluri hormonale normale asigură o cantitate suficientă de globule roșii și hemoglobină, livrând oxigen către țesuturi.

Activitate și eficiență ridicată, afectând pozitiv relațiile de muncă și de familie.

Utilizarea gratuită a pastilelor de accesoriu de sex masculin. Există multe pastile, nume celebre pe care toată lumea le cunoaște, vă recomandăm să acordați atenție lui Levitra. Pentru a obține mai multe informații despre acest medicament, vă rugăm să urmați link-ul: Levitra.

Cauzele tulburărilor hormonale la bărbați

În procesul de producere a principalului hormon masculin – testosteronul – sunt implicate și alte substanțe hormonale produse de structurile cerebrale – hipotalamusul și glanda pituitară. Acestea sunt hormonul de eliberare a gonadotropinei, hormonii luteinizanți și hormonii de stimulare a foliculilor. Sistemul endocrin conține multe verigi de reglare, astfel că poate fi perturbat de diverși factori nefavorabili:

Funcționarea necorespunzătoare a glandelor endocrine. Toate aceste organe sunt un singur mecanism bine pus la punct, astfel încât defectarea oricăruia dintre lanțurile sale duce automat la un dezechilibru hormonal.

Stresuri care afectează negativ activitatea creierului, inclusiv funcțiile glandei pituitare și ale hipotalamusului, care reglează secreția de testosteron.

Stilul de viață necorespunzător, activitatea fizică insuficientă, alimentația proastă, obiceiurile proaste, care perturbă, de asemenea, sistemul endocrin.

Boli și leziuni ale testiculelor. Organele bolnave nu pot funcționa normal.

Menopauza masculină este o afecțiune legată de vârstă, însoțită de o scădere a funcției hormonale. Motivele acestui fenomen sunt creșterea cu vârsta a globulinei HSPG, care se leagă de hormonii sexuali și duce la o scădere a activității lor.

Manifestări ale tulburărilor hormonale la bărbați

Feminizarea. Apariția trăsăturilor feminine ale figurii: depunerea de grăsime pe șolduri și abdomen, mărirea glandelor mamare – ginecomastia. Poate apărea creșterea părului de tip feminin, schimbarea timbrului vocii.

Scăderea funcției sexuale – dispariția apetitului sexual, erecții slăbite și probleme cu ejacularea.

Infertilitate – afectarea producției de celule sexuale, care își pierd capacitatea de a fertiliza.

Apariția fracturilor cauzate de leșierea calciului din structurile osoase și scăderea densității osoase. Dureri osoase și musculare și postura cocoșată asociată cu vârsta înaintată.

Modificări ale proprietăților pielii: flaciditatea, uscăciunea, dungi roșii, inflamații, edeme.

Tulburări ale sistemului nervos: depresie, insomnie, tulburări de memorie, tremor (tremurături) al mâinilor, somnolență, apatie. Uneori, dimpotrivă, există iritabilitate și nervozitate.

Cum se examinează un bărbat pentru suspiciunea de tulburări hormonale

Medicul efectuează un interviu, aflând ce plângeri are pacientul, când au apărut și cu ce pot fi asociate. Află gradul de satisfacție față de viața intimă. Acest lucru este necesar pentru a evalua funcția sexuală a pacientului. Specialistul acordă atenție fizicului pacientului, prezenței părului corporal, excesului de greutate existent. Acest lucru vă permite, de asemenea, să vă gândiți la suficiența producției de testosteron. Endocrinologul examinează glanda tiroidă, se efectuează palparea (palparea) abdomenului. Specialistul evaluează dezvoltarea organelor genitale masculine, verifică prezența testiculelor în scrot și efectuează palparea lor pentru a determina tumorile și alte patologii.

În funcție de rezultatele diagnosticului pacientului sunt prescrise:

  • Teste pentru alte tipuri de hormoni sexuali.
  • Ecografie a organelor scrotului, a glandei tiroide, a glandelor suprarenale.
  • Sânge pentru analiză generală și studiu biochimic, permițând identificarea bolilor care afectează fondul hormonal.
  • Densitometrie. Evaluarea densității osoase, care poate scădea în unele patologii hormonale.
local_offerevent_note December 8, 2023

account_box Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *